Skip to main content

Lees hieronder over het succes van Francé

Mijn naam is Francé en ik ben met gewichtsverlies en hevige buikpijn bij een MDL-arts terechtgekomen. Na diverse onderzoeken werd PDS geconstateerd (dit is veroorzaakt door een aantal flinke antibioticakuren en morfinegebruik voor nierstenen). Op advies van de MDL-arts ben ik doorverwezen naar de diëtiste. Omdat ik al jarenlang bij Fitland Mill sport heb ik gekozen voor Lisanne.

Op advies van Lisanne ben ik gestart met het FODMAP dieet: Dit is een zeer streng dieet van 6 tot 8 weken, waarin je maar beperkt mag eten. Van alle voedingssoorten wordt alles uitgesloten waarvan bekend is dat deze buiklachten kunnen veroorzaken.

Na deze weken mag je langzamerhand weer van ieder voedingssoort iets meer gaan eten, en na weer 6 weken weet jij waar jouw lichaam op reageert en waar jij de klachten van ervaart. Hiervoor moet je een uitgebreid voedingsdagboek bijhouden. Zo kwam ik erachter dat ik voornamelijk klachten kreeg van gluten en lactose bevattende producten.

Dit is af en toe erg lastig maar sinds ik dit weet, is mijn buikpijn vrijwel weg en mijn gewicht stabiel. Ook is mijn energie weer voor een groot gedeelte terug en kan ik haast op mijn oude niveau sporten.

Ik ben Lisanne zeer dankbaar voor haar goede begeleiding en haar advies om met dit dieet te beginnen. Misschien voor mensen met dezelfde klachten een reden om hier ook aan te beginnen. Het is een zeer streng dieet maar heeft bij mij wel het gewenste resultaat gehad!

Francé

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne