Skip to main content

Lees hieronder het succes van Fien

In juni heb ik last gekregen van mijn rechterknie. In Viasana werd door de orthopedisch chirurg slijtage vastgesteld, een operatie was onvermijdelijk. Het probleem echter was dat ik in Viasana niet geopereerd kon worden door mijn overgewicht. Met een BMI boven de 35 is het risico op  complicaties te groot. Mijn BMI was op dat moment 41 dus ik had de keuze tussen afvallen of doorgestuurd worden naar een ander ziekenhuis.

Omdat het complicatie risico in een ander ziekenhuis net zo groot is, heb ik voor mezelf gekozen en besloten af te vallen. In september 2016 heb ik een afspraak gemaakt met Lisanne om samen te kijken hoe ik mijn eetpatroon kan aanpassen zodat ik ga afvallen. Omdat ik in mijn leven al heel wat diëten gevolgd heb zonder blijvend resultaat, wil ik gewoon blijven koken wat ik gewend ben dus geen aparte gerechten. Maar hoe ga ik dat aanpakken?

Bij de eerste afspraak heeft Lisanne mij duidelijk gemaakt dat een voedingspatroon met veel koolhydraten niet bepaald meewerken om af te vallen ook een crashdieet werkt niet op langer termijn dus haar advies voor mij was: regelmaat in de voeding, zuinig met koolhydraten, vocht inname naar 1,5L een heel belangrijk is bewegen.

Daar ben ik mee aan de slag gegaan en heb heel consequent suiker en alcohol weggelaten op het aanrecht staat nu altijd een kan water met citroen of sinaasappelschijfjes klaar. Als ik een etentje buitenshuis heb houd ik er de hele dag rekening mee. Op verjaardagen geen gebak, wel tomaatjes of komkommer en soms één hapje en drink ik water. Iedere dag fiets ik een half uur op de hometrainer en 1 maal per week ga ik fitnessen bij Fitland. Het vraagt wel discipline om dit consequent vol te houden maar ik heb het gered.

Ik ben nu 5 maanden verder en 20 kilo lichter en dat betekent dat ik klaar ben voor de operatie.

Lisanne bedank voor je hulp! Ik probeer nu op eigen kracht dit eetpatroon vol te houden alleen als ik merk dat het moeilijker gaat worden neem ik zeker weer contact op.

Groetjes Fien

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne