Skip to main content

Lees hieronder hoe mevrouw van de medicatie af kan blijven.

Hallo,

Zoals vele vrouwen had ik ook overgewicht, een maatje meer zoals we dat zo mooi zeggen. Na vele pogingen van afvallen en lijnen lukte het me nooit om maar een beetje gewicht kwijt te raken.

Totdat ik vorig jaar juni na een paar keer bloedonderzoek van mijn huisarts te horen kreeg dat ik diabetes type 2 had en medicijnen daarvoor moest gebruiken. Of ik kon naar een diëtiste om mijn voeding aan te passen. Mijn keuze was de diëtiste dat ga ik proberen. Zo werd ik naar diëtist Lisanne gestuurd en daar kreeg ik de nodige begeleiding over koolhydratenarm eten en beweging. Dat was wel even een hele omschakeling maar wel nodig voor mijn gezondheid. In het begin dacht ik wel eens nou nou… wat een gedoe maar na een tijdje als je er aan gewend bent valt het allemaal best mee. En honger heb je niet want je mag genoeg wel eten hoor maar je leert anders eten.

Na drie maanden moest ik weer bloedonderzoek en terug naar de huisarts en mijn bloedsuikers waren wonderbaarlijk zo netjes gedaald dat ik geen medicijnen nodig had!!!!  Hier ben ik erg blij mee, dit is me mooi gelukt! Mijn gewicht ging langzaam omlaag en mijn buikomvang werd minder maar vooral wat het belangrijkste is: Ik voel me veel fitter en heb veel meer energie en dat is tot heden nog beter geworden.

Nu na negen maanden ben ik 8 kilo kwijt en 7 cm van buikomvang waar ik erg blij mee ben en mijn gewicht gaat nog steeds naar beneden, het gaat niet snel maar ik voel me er erg goed bij.

Groetjes B v B.

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne