Skip to main content

Resultaat behaald

By 4 januari 2021Verhalen

Lees hieronder het verhaal van een vrouw

Hallo allemaal,

Ik ben een vrouw van 50 jaar uit Gendt. In december 2019 werd bij mij diabetes type 2 geconstateerd door de huisarts. Ik had overgewicht, bleek een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol te hebben en werd meteen aan de Metformine gezet.

Ook werd ik doorverwezen naar een diëtist, want verandering van voeding zou volgens de huisarts een positieve bijdrage kunnen leveren aan dit alles. Zo kwam ik dus bij Lisanne terecht. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik er nogal sceptisch tegenover stond om naar een diëtist te gaan. Ik had er zelf weliswaar geen ervaring mee, maar kende wel verhalen van mensen die plots van alles opgelegd kregen, een nogal streng dieet moesten gaan volgen en een heleboel niet meer mochten eten. Een soort van strenge schooljuf door wie je de les eens goed gelezen wordt en die je als het ware een doemscenario voorspiegelt indien je je daar niet aan zou houden.

Hier komt nog bij dat ik mijn hele leven al een nogal moeilijke eter ben die niet veel lekker vindt en daarbij ook geen vlees en vis wil eten. Met andere woorden: ik zag er nogal tegenop. Mijn opluchting was daarom ook groot toen ik met Lisanne kennis maakte tijdens het intakegesprek. Een spontane jonge vrouw met duidelijk hart voor haar werk.

Ze kwam mij eerlijk en enthousiast over en had duidelijk kennis van zaken. Ze wist waar ze over praatte en was op de hoogte van allerlei nieuwe inzichten uit onderzoeken over voeding en medicijnen. Ze gaf duidelijke uitleg, informatie en tips, ze vertelde gemotiveerd over voeding en beweging en stond open voor allerlei vragen en inbreng. Dat alles maakte dat ik me op mijn gemak ging voelen en daarbij kreeg ik ook nog een heel duidelijk beeld van wat er met mij aan de hand was, wat het inhield om diabetes type 2 te hebben. Ik zag in dat ik eigenlijk helemaal verkeerd bezig was met mijn eetpatroon, terwijl ik altijd dacht dat ik toch aardig gezond at! Het was best wel een schok om me dat te realiseren, om te beseffen dat ik qua eetpatroon eigenlijk alles helemaal om zou moeten gaan gooien wilde ik weer gezond kunnen worden, maar Lisanne maakte mij ook duidelijk dat ik wel heel goede resultaten zou kunnen bereiken door koolhydraatarm te gaan eten. Ze gaf adviezen, maar liet het aan mij over om er wel of niet iets mee te gaan doen, ik voelde geen enkele dwang of veroordeling. Haar enthousiasme en duidelijke uitleg maakte dat ik er zelf ook in ging geloven, al zou het vast wel flink wennen worden. Wat ik ook belangrijk vond, was dat Lisanne het zeker mogelijk achtte dat ik van de medicijnen af zou kunnen komen en verschillende voorbeelden had van mensen wie dat ook gelukt was. Ze stond er helemaal achter dat ik dat wilde gaan proberen en moedigde me aan om daarvoor te gaan. Ik kan mijn verhaal nog veel langer maken, maar waar het op neer komt, is dat ik in het afgelopen jaar enorm veel gehad heb aan Lisanne’s vertrouwen en steun in mijn proces om diabetes type 2 om te keren. Ze stond altijd achter mij, Ik kon haar altijd mailen wanneer ik vragen had en ze stond in alles klaar om mee te denken en naar oplossingen te zoeken wanneer dit nodig was. En dat doet ze nog steeds, al is het nu niet meer zo vaak nodig. Want nu, na een jaar begeleidt en gecoacht te zijn geweest, is het mij gelukt om 17 kilo af te vallen, zit mijn gewicht weer op een mooie 57 kilo, wat prima is voor mijn lengte; ben ik medicijn-vrij (ik mocht al na 3 maanden stoppen met de Metformine!); vallen mijn cholesterol en bloeddruk weer binnen normale waarden en wat het belangrijkste is: ik voel mij nu een stuk fitter en energieker dan dat ik mij in jaren heb gevoeld! O ja, en nog een mooie bijkomstigheid: ik heb het hele jaar nog geen last gehad van migraine! Dus wat mij betreft niets dan lof voor Lisanne!

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne