Skip to main content

Resultaat behaald

Lees hieronder het verhaal van een vrouw

Hallo allemaal,

Ik ben een vrouw van 50 jaar uit Gendt. In december 2019 werd bij mij diabetes type 2 geconstateerd door de huisarts. Ik had overgewicht, bleek een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol te hebben en werd meteen aan de Metformine gezet.

Ook werd ik doorverwezen naar een diëtist, want verandering van voeding zou volgens de huisarts een positieve bijdrage kunnen leveren aan dit alles. Zo kwam ik dus bij Lisanne terecht. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik er nogal sceptisch tegenover stond om naar een diëtist te gaan. Ik had er zelf weliswaar geen ervaring mee, maar kende wel verhalen van mensen die plots van alles opgelegd kregen, een nogal streng dieet moesten gaan volgen en een heleboel niet meer mochten eten. Een soort van strenge schooljuf door wie je de les eens goed gelezen wordt en die je als het ware een doemscenario voorspiegelt indien je je daar niet aan zou houden.

Hier komt nog bij dat ik mijn hele leven al een nogal moeilijke eter ben die niet veel lekker vindt en daarbij ook geen vlees en vis wil eten. Met andere woorden: ik zag er nogal tegenop. Mijn opluchting was daarom ook groot toen ik met Lisanne kennis maakte tijdens het intakegesprek. Een spontane jonge vrouw met duidelijk hart voor haar werk.

Ze kwam mij eerlijk en enthousiast over en had duidelijk kennis van zaken. Ze wist waar ze over praatte en was op de hoogte van allerlei nieuwe inzichten uit onderzoeken over voeding en medicijnen. Ze gaf duidelijke uitleg, informatie en tips, ze vertelde gemotiveerd over voeding en beweging en stond open voor allerlei vragen en inbreng. Dat alles maakte dat ik me op mijn gemak ging voelen en daarbij kreeg ik ook nog een heel duidelijk beeld van wat er met mij aan de hand was, wat het inhield om diabetes type 2 te hebben. Ik zag in dat ik eigenlijk helemaal verkeerd bezig was met mijn eetpatroon, terwijl ik altijd dacht dat ik toch aardig gezond at! Het was best wel een schok om me dat te realiseren, om te beseffen dat ik qua eetpatroon eigenlijk alles helemaal om zou moeten gaan gooien wilde ik weer gezond kunnen worden, maar Lisanne maakte mij ook duidelijk dat ik wel heel goede resultaten zou kunnen bereiken door koolhydraatarm te gaan eten. Ze gaf adviezen, maar liet het aan mij over om er wel of niet iets mee te gaan doen, ik voelde geen enkele dwang of veroordeling. Haar enthousiasme en duidelijke uitleg maakte dat ik er zelf ook in ging geloven, al zou het vast wel flink wennen worden. Wat ik ook belangrijk vond, was dat Lisanne het zeker mogelijk achtte dat ik van de medicijnen af zou kunnen komen en verschillende voorbeelden had van mensen wie dat ook gelukt was. Ze stond er helemaal achter dat ik dat wilde gaan proberen en moedigde me aan om daarvoor te gaan. Ik kan mijn verhaal nog veel langer maken, maar waar het op neer komt, is dat ik in het afgelopen jaar enorm veel gehad heb aan Lisanne’s vertrouwen en steun in mijn proces om diabetes type 2 om te keren. Ze stond altijd achter mij, Ik kon haar altijd mailen wanneer ik vragen had en ze stond in alles klaar om mee te denken en naar oplossingen te zoeken wanneer dit nodig was. En dat doet ze nog steeds, al is het nu niet meer zo vaak nodig. Want nu, na een jaar begeleidt en gecoacht te zijn geweest, is het mij gelukt om 17 kilo af te vallen, zit mijn gewicht weer op een mooie 57 kilo, wat prima is voor mijn lengte; ben ik medicijn-vrij (ik mocht al na 3 maanden stoppen met de Metformine!); vallen mijn cholesterol en bloeddruk weer binnen normale waarden en wat het belangrijkste is: ik voel mij nu een stuk fitter en energieker dan dat ik mij in jaren heb gevoeld! O ja, en nog een mooie bijkomstigheid: ik heb het hele jaar nog geen last gehad van migraine! Dus wat mij betreft niets dan lof voor Lisanne!

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Geen diabetes medicatie nodig

Lees hieronder hoe mevrouw van de medicatie af kan blijven.

Hallo,

Zoals vele vrouwen had ik ook overgewicht, een maatje meer zoals we dat zo mooi zeggen. Na vele pogingen van afvallen en lijnen lukte het me nooit om maar een beetje gewicht kwijt te raken.

Totdat ik vorig jaar juni na een paar keer bloedonderzoek van mijn huisarts te horen kreeg dat ik diabetes type 2 had en medicijnen daarvoor moest gebruiken. Of ik kon naar een diëtiste om mijn voeding aan te passen. Mijn keuze was de diëtiste dat ga ik proberen. Zo werd ik naar diëtist Lisanne gestuurd en daar kreeg ik de nodige begeleiding over koolhydratenarm eten en beweging. Dat was wel even een hele omschakeling maar wel nodig voor mijn gezondheid. In het begin dacht ik wel eens nou nou… wat een gedoe maar na een tijdje als je er aan gewend bent valt het allemaal best mee. En honger heb je niet want je mag genoeg wel eten hoor maar je leert anders eten.

Na drie maanden moest ik weer bloedonderzoek en terug naar de huisarts en mijn bloedsuikers waren wonderbaarlijk zo netjes gedaald dat ik geen medicijnen nodig had!!!!  Hier ben ik erg blij mee, dit is me mooi gelukt! Mijn gewicht ging langzaam omlaag en mijn buikomvang werd minder maar vooral wat het belangrijkste is: Ik voel me veel fitter en heb veel meer energie en dat is tot heden nog beter geworden.

Nu na negen maanden ben ik 8 kilo kwijt en 7 cm van buikomvang waar ik erg blij mee ben en mijn gewicht gaat nog steeds naar beneden, het gaat niet snel maar ik voel me er erg goed bij.

Groetjes B v B.

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Weg met de buikpijn, energieker en op gezond gewicht!

Lees hieronder over het succes van Francé

Mijn naam is Francé en ik ben met gewichtsverlies en hevige buikpijn bij een MDL-arts terechtgekomen. Na diverse onderzoeken werd PDS geconstateerd (dit is veroorzaakt door een aantal flinke antibioticakuren en morfinegebruik voor nierstenen). Op advies van de MDL-arts ben ik doorverwezen naar de diëtiste. Omdat ik al jarenlang bij Fitland Mill sport heb ik gekozen voor Lisanne.

Op advies van Lisanne ben ik gestart met het FODMAP dieet: Dit is een zeer streng dieet van 6 tot 8 weken, waarin je maar beperkt mag eten. Van alle voedingssoorten wordt alles uitgesloten waarvan bekend is dat deze buiklachten kunnen veroorzaken.

Na deze weken mag je langzamerhand weer van ieder voedingssoort iets meer gaan eten, en na weer 6 weken weet jij waar jouw lichaam op reageert en waar jij de klachten van ervaart. Hiervoor moet je een uitgebreid voedingsdagboek bijhouden. Zo kwam ik erachter dat ik voornamelijk klachten kreeg van gluten en lactose bevattende producten.

Dit is af en toe erg lastig maar sinds ik dit weet, is mijn buikpijn vrijwel weg en mijn gewicht stabiel. Ook is mijn energie weer voor een groot gedeelte terug en kan ik haast op mijn oude niveau sporten.

Ik ben Lisanne zeer dankbaar voor haar goede begeleiding en haar advies om met dit dieet te beginnen. Misschien voor mensen met dezelfde klachten een reden om hier ook aan te beginnen. Het is een zeer streng dieet maar heeft bij mij wel het gewenste resultaat gehad!

Francé

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Renelle na haar zwangerschap weer lekker in haar vel.

Lees hier hoe Renelle na haar zwangerschap weer lekker in haar vel is gekomen.

Na het krijgen van m’n 2e kindje zat ik niet lekker meer in m’n vel. Dit had vooral te maken met het feit dat ik een stuk zwaarder was dan na m’n 1e bevalling, om het nog maar niet te hebben of m’n gewicht voor kinderen. Daarom ben ik opzoek gegaan naar iemand die mij kon helpen en zo kwam ik bij Lisanne uit. Na het intakegesprek ben ik met de adviezen en tips van Lisanne aan de gang gegaan en ben ik in korte tijd flink wat kilo’s afgevallen. Ik heb geleerd om zonder pakjes/zakjes te koken ook thuis vinden ze dit erg lekker. Regelmatig ga ik naar het zwembad om baantjes te trekken heerlijk om te doen.

Ik kwam met als doel een gezond gewicht te bereiken en ook vooral lekker in m’n vel te zitten. Dat is zeker gelukt, ik heb nu bijna het gewicht van voor mijn zwangerschappen bereikt en zonder de begeleiding van Lisanne was mij dat dus niet gelukt!

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Na 20 kg afvallen kan de operatie doorgaan!

Lees hieronder het succes van Fien

In juni heb ik last gekregen van mijn rechterknie. In Viasana werd door de orthopedisch chirurg slijtage vastgesteld, een operatie was onvermijdelijk. Het probleem echter was dat ik in Viasana niet geopereerd kon worden door mijn overgewicht. Met een BMI boven de 35 is het risico op  complicaties te groot. Mijn BMI was op dat moment 41 dus ik had de keuze tussen afvallen of doorgestuurd worden naar een ander ziekenhuis.

Omdat het complicatie risico in een ander ziekenhuis net zo groot is, heb ik voor mezelf gekozen en besloten af te vallen. In september 2016 heb ik een afspraak gemaakt met Lisanne om samen te kijken hoe ik mijn eetpatroon kan aanpassen zodat ik ga afvallen. Omdat ik in mijn leven al heel wat diëten gevolgd heb zonder blijvend resultaat, wil ik gewoon blijven koken wat ik gewend ben dus geen aparte gerechten. Maar hoe ga ik dat aanpakken?

Bij de eerste afspraak heeft Lisanne mij duidelijk gemaakt dat een voedingspatroon met veel koolhydraten niet bepaald meewerken om af te vallen ook een crashdieet werkt niet op langer termijn dus haar advies voor mij was: regelmaat in de voeding, zuinig met koolhydraten, vocht inname naar 1,5L een heel belangrijk is bewegen.

Daar ben ik mee aan de slag gegaan en heb heel consequent suiker en alcohol weggelaten op het aanrecht staat nu altijd een kan water met citroen of sinaasappelschijfjes klaar. Als ik een etentje buitenshuis heb houd ik er de hele dag rekening mee. Op verjaardagen geen gebak, wel tomaatjes of komkommer en soms één hapje en drink ik water. Iedere dag fiets ik een half uur op de hometrainer en 1 maal per week ga ik fitnessen bij Fitland. Het vraagt wel discipline om dit consequent vol te houden maar ik heb het gered.

Ik ben nu 5 maanden verder en 20 kilo lichter en dat betekent dat ik klaar ben voor de operatie.

Lisanne bedank voor je hulp! Ik probeer nu op eigen kracht dit eetpatroon vol te houden alleen als ik merk dat het moeilijker gaat worden neem ik zeker weer contact op.

Groetjes Fien

Vond je dit een leuk verhaal? Houdt dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Op naar de 100 jaar!

Lees hier het berichtje van Antonet

Hallo Lisanne

Ik ben heel blij met je Lisanne want mijn cholesterol was te hoog en mijn suiker was verhoogd. Na 3 maandjes is mijn cholesterol weer goed en mijn suiker gezakt (Dit is echt heel snel volgens de arts!)

Ik ga nu iedere dag een wandeling maken van ongeveer een half uurtje of iets meer. Door netjes jouw voedingsadviezen op te volgen voel ik me een stuk beter en ben ik ruim 5 kilo afgevallen (vond ik zelf niet echt nodig) maar nu ik niet meer snoep en weinig suikers gebruik gaat dat vanzelf en bevalt mijn huidige gewicht me heel goed.

Ik gebruik bijvoorbeeld ook yoghurt met gebroken lijnzaad en een eetlepel havermout erdoor wat lekker smaakt! Ik kan mijn dieet goed volhouden want zoals ik je al verteld had ik wil 100 worden J

Dank je wel voor al je goede tips!

Groetjes Antonet v Iperen

Vond je dit een leuk verhaal? Houd dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Ik dacht dat het me niet zou lukken, ik had er ook geen zin in!

Lees hieronder over het succes van Marijke

Hoi, ik ben Marijke Tijssen 65 jaar.

Ik kom sinds eind maart bij Lisanne om af te vallen. Het begon voor mij als, het lukt toch niet want ik heb al meerdere afvalpogingen gedaan en sporten is niet mijn ding. Door Lisanne heb ik de motivatie gekregen om gezond te eten en toch elke week 2 keer 5 km. te wandelen en dit geeft zo’n kick als je dan merkt wat het met je lichaam doet. Ik voel me uitstekend, ben inmiddels ruim 13 kg. afgevallen en mijn middelomtrek is van 115 naar 100 cm gegaan.

Bedankt Lisanne voor je goede tips en prettige gesprekken!

Vond je dit een leuk verhaal? Houd dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Verhaal van Perry

Lees hieronder het succes van Perry

Mijn naam is Perry Braam 21 jaar oud en woonachtig in Mill. Begin dit jaar ben ik bij Diëtist Lisanne begonnen voor het verliezen van gewicht.
Voordat ik begon was ik al 10 kilo kwijtgeraakt door het vele sporten. Samen met Lisanne heb ik een voedingsschema gemaakt, met daarin vooral gezonde en goede voeding. Ik wilde graag gezonder gaan eten maar ik moest wel voldoende energie over houden voor het sporten. Lisanne leerde me hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Samen met de sportinstructeurs van Fitland in Mill is er voor mij een sportschema gemaakt. Waarbij ik 3 à 4 keer per week ga sporten 1 uur krachttraining en 30 minuten cardio. Inmiddels heb ik spiermassa kunnen opbouwen en vetmassa verloren.
Dit alles heeft tot nu toe geleid dat ik nog eens 10 kilo kwijt ben (Nu 76kg) en dat mijn buikomtrek 5cm is geslonken.

Ik blijf zeker zo doorgaan met sporten & gezond eten, ik voel me er goed bij. Zonder de goede tips en adviezen van Lisanne was het mij niet gelukt.

Perry

Vond je dit een leuk verhaal? Houd dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Verhaal van Henk

Lees hieronder een mail die ik ontving van een tevreden klant!

Hoi Lisanne,

Ik wil je bedanken voor de goede behandelingen. Ik vond het erg fijn dat alles onder een dak was. Je hebt me goed begeleid, de gesprekken waren informatief maar ook altijd gezellig. Als ik kwam sporten kwam ik je vaak tegen en spraken we even over de voortgang. Dit was voor mij een extra stukje motivatie.

Het begon allemaal op op 9 september 2015 waar ik in kliniek Via Sana te Mill mijn rechterknie gewricht heb laten vervangen door een volledige prothese. Hierna volgde het traject fysiotherapie waarvoor ik gekozen heb om naar Fysiosupport in Mill te gaan. Tijdens de behandelingen ben ik doorverwezen naar Fitland voor een combinatie van fysio en fitness voor een betere conditie. Mario Hermens van Fysiosupport heeft mij tegelijkertijd doorverwezen naar diëtiste Lisanne Bruijsten omdat ik overgewicht had. Zodoende kwam ik bij jou onder uitstekende begeleiding terecht. In een periode van 4 maanden en 6 adviserende en informatieve gesprekken ben ik op een voor mij acceptabel gewicht gekomen. Ik voel me nu veel beter en mijn conditie is gezien mijn leeftijd uitstekend!

Via Sana, Fysiosupport, Fitland en Diëtist Lisanne, allen gevestigd in Mill, bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Henk.

Vond je dit een leuk verhaal? Houd dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne

Verhaal van Leny

Lees hieronder het succesverhaal van Leny.

“Mensen in mijn omgeving zeggen tegen me dat ik veel ben afgevallen en vragen dan of het moeilijk was. Ik antwoord dan; “ik volg helemaal geen dieet! Ik eet lekker en gezond”. Vorige week heb ik samen met mijn dochter mijn oude broek kapot geknipt. Hij is toch veel te groot en mij dochter zei: ‘ zorg maar dat je de nieuwe broeken blijft passen’. Maar daar maak ik me geen zorgen om! Ik ga nog even door totdat ik een gezond gewicht heb bereikt. Ik voel me nu al zo goed! Mijn bloedsuikerwaard is flink gedaald. Ik ben meer gaan fietsen, dat gaat erg goed. Ik hoef niet meer zo te hijgen. Lisanne dacht steeds met me mee. De gesprekken zijn altijd fijn, ik krijg veel tips en ga altijd gemotiveerd bij haar de deur uit. Daarom blijf ik nog zeker bij haar terug komen.”

-Leny

Vond je dit een leuk verhaal? Houd dan zeker mijn blog in de gaten voor meer succesverhalen, tips, recepten en meer!

Diëtist Lisanne